Przepis na Galaretka z arbuza
SKŁADNIKI DO GALARETKA Z co to jest
Gotowanie Galaretka z arbuza. Składniki do arbuza: * 1 łyżka żelatyny * 125 ml czerwonego.

Jak ugotować Galaretka z arbuza

Definicja GALARETKA Z ARBUZA: SKŁADNIKI: * 1 mały arbuz Na każdy kilogram arbuza: * 1 łyżka żelatyny * 125 ml czerwonego wytrawnego wina * 2 łyżki miodu WYKONANIE: Żelatynę zalewamy niedużą ilością zimnej wody (1 – 1 ½ łyżki wody na łyżkę żelatyny), a gdy napęcznieje gotujemy, aż się całkowicie rozpuści. Arbuza kroimy na pół, wydrążamy dużą łyżką miąższ, usuwamy przynajmniej część pestek, miksujemy, dolewamy żelatynę, mieszamy i wlewamy do wydrążonych skorup po arbuzie albo do salaterek. Z wina i miodu gotujemy sos, który powinien odparować do połowy objętości. Polewamy nim galaretkę. Możemy również dodać sos do zmiksowanego arbuza wraz z żelatyną. Galaretka arbuzowa podana w skorupce po arbuzie będzie ładnie wyglądała, jeśli udekorujemy ją na wierzchu miękkimi owocami: malinami, truskawkami i miętą.

Czym jest Galaretka z arbuza znaczenie w Słownik G .