Przepis na Galaretka z
SKŁADNIKI DO GALARETKA Z co to jest
Gotowanie Galaretka z brzoskwiniami i winogronami. Składniki do lub 4 połówki brzoskwiń z kompotu.

Jak ugotować Galaretka z brzoskwiniami i winogronami

Definicja GALARETKA Z BRZOSKWINIAMI I WINOGRONAMI: Składniki: - 2 duże dojrzałe brzoskwinie (40 dag) lub 4 połówki brzoskwiń z kompotu - 20 ciemnych winogron - galaretka owocowa winiary (np. brzoskwiniowa, truskawkowa, cytrynowa) - 2 łyżki bitej śmietany - łyżka wiórków kokosowych Sposób wykonania: Winogrona umyj i osusz. Brzoskwinie umyj, przekrój na pół i wyjmij z nich pestki (konserwowe wystarczy odsączyć z zalewy). Galaretkę przyrządź według przepisu na opakowaniu. Połówki brzoskwiń i winogrona ułóż w kompotierkach, zalej wystudzoną galaretką i pozostaw do zastygnięcia. Na zakończenie udekoruj bitą śmietaną i wiórkami kokosowymi.

Czym jest Galaretka z brzoskwiniami i znaczenie w Słownik G .