Przepis na Galaretka z głowy
SKŁADNIKI DO GALARETKA Z co to jest
Gotowanie Galaretka z głowy wieprzowej. Składniki do korniszonówliść laurowysólpieprz Wykonanie.

Jak ugotować Galaretka z głowy wieprzowej

Definicja GALARETKA Z GŁOWY WIEPRZOWEJ: Produkty: 2 kg głowizny wieprzowej
marchew
cebula
5 korniszonów
liść laurowy
sól
pieprz Wykonanie: Głowiznę dobrze umyć i sparzyć, zalać w dużym garnku gorącą wodą i gotować ok. 2 godz. Na 30 min przed końcem gotowania dodać obraną marchew, cebulę, liść laurowy, sól i pieprz. Gdy mięso z łatwością odchodzi od kości, przerwać gotowanie, mięso ostudzić, usunąć kości i pokrajać w kostkę. Włożyć do salaterek razem z pokrajaną na talarki marchwią i korniszonami. Wywar przecedzić i zalać nim przygotowane mięso. Wstawić do lodówki. Podawać z cienkimi plasterkami cebuli skropionej octem.

Czym jest Galaretka z głowy wieprzowej znaczenie w Słownik G .