Przepis na Galaretka z nóżek
SKŁADNIKI DO GALARETKA Z co to jest
Gotowanie Galaretka z nóżek wieprzowych. Składniki do marchewka pietruszka 2 ząbki czosnku sól.

Jak ugotować Galaretka z nóżek wieprzowych

Definicja GALARETKA Z NÓŻEK WIEPRZOWYCH: SKŁADNIKI: 1 kg nóżek 1,5 l wody 1 duża cebula marchewka pietruszka 2 ząbki czosnku sól, pieprz, ocet, cebula WYKONANIE: Nóżki porąbać w kilku miejscach, dokładnie umyć, wyszorować szczoteczką, sparzyć i oskrobać nożem. Włożyć do garnka, zalać zimną wodą i gotować na bardzo słabym ogniu przez ok. 2,5 godz. W połowie gotowania dodać dużą porcję umytej i obranej włoszczyzny oraz dużą przyrumienioną na blasze cebulę. Miękkie nóżki wyjąć i oddzielić mięso od kości, pokroić w kostkę. Wywar przyprawić do smaku solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Ułożyć mięso w salaterce, zalać wywarem – nie powinno go być zbyt wiele. Ostudzić. Podając na stół pokroić w kawałki, posypać drobno pokrojoną cebulką i skropić octem.

Czym jest Galaretka z nóżek wieprzowych znaczenie w Słownik G .