Przepis na Galaretka z soków
SKŁADNIKI DO GALARETKA Z co to jest
Gotowanie Galaretka z soków owocowych smażonych. Składniki do porzeczek1 szklanka syropu owocowego.

Jak ugotować Galaretka z soków owocowych smażonych

Definicja GALARETKA Z SOKÓW OWOCOWYCH SMAŻONYCH: 1/2 litra wody
8 dag pasteryzowanego przecieru z porzeczek
1 szklanka syropu owocowego (malinowego, wi?niowego, truskawkowego)
1-2 dag żelatyny
3 łyżki wody gor?cej

Wodę zagotować, dodać sok owocowy i przecier z porzeczek do smaku i - jeżeli potrzeba - dosłodzić. Rozpu?cić żelatynę w wodzie, wymieszać starannie z płynem, wlać do szklanej salaterki, ostudzić. Sporz?dzać na kilka godzin przed podaniem. Podawać z drobnymi, suchymi herbatnikami.

Czym jest Galaretka z soków owocowych znaczenie w Słownik G .