Przepis na Galaretka z sosem
SKŁADNIKI DO GALARETKA Z co to jest
Gotowanie Galaretka z sosem waniliowym. Składniki do dag cukru - 250 ml likieru kawowego - 3.

Jak ugotować Galaretka z sosem waniliowym

Definicja GALARETKA Z SOSEM WANILIOWYM: SKŁADNIKI: GALARETKA: - 2 łyżeczki żelatyny - 8 dag cukru - 250 ml likieru kawowego - 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - wiórki czekolady i bita śmietana do dekoracji SOS WANILIOWY: - 3 żółtka - 5 dag cukru - szklanka mleka - torebka cukru waniliowego SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA: - GALARETKA: żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody. 1 i 1/2 szklanki wody wymieszać z cukrem i kawą, zagotować, zdjąć. Dodać żelatynę i mieszając rozpuścić, ostudzić. - Wlać likier, wymieszać. Galaretkę rozlać do pucharków, wstawić do lodówki na 3 godziny. - SOS: żółtka utrzeć z cukrem. Mleko zagotować, wsypać cukier waniliowy, rozpuścić, przestudzić. Cały czas ucierając wlewać do masy żółtkowej. Następnie krem ubijać na parze, aż zgęstnieje. Ew. przetrzeć przez sito. - Galaretkę podawać z sosem. Posypać wiórkami czekolady, ozdobić kleksem śmietany.

Czym jest Galaretka z sosem waniliowym znaczenie w Słownik G .