Przepis na Galaretka z
SKŁADNIKI DO GALARETKA Z co to jest
Gotowanie Galaretka z suszonych moreli. Składniki do cukru,    •  2 szklanki soku pomarańczowego.

Jak ugotować Galaretka z suszonych moreli

Definicja GALARETKA Z SUSZONYCH MORELI: Składniki •  20 dag suszonych moreli,
  
•  5 dag cukru,
  
•  2 szklanki soku pomarańczowego,
  
•  szklanka śmietany kremówki, 2 łyżki żelatyny,
  
•  Do dekoracji:  bita śmietana, listki melisy lub mięty.
  
Etapy przygotowania 1.  Morele umyć, zalać zimną wodą i odstawić do namoczenia na 10- 12 godzin. Namoczone morele osączyć, kilka odłożyć do dekoracji, a pozostałe zmiksować z dodatkiem kilku łyżek soku pomarańczowego.
    
2.  Resztę soku pomarańczowego mocno podgrzać, dodać żęlatynę namoczoną w kilku łyżkach wody i mieszając, rozpuścić. Połączyć z masą morelową i kremóką ubitą z cukrem.
    
3.  Galaretkę wlać do formy i odstawić do lodówki do całkowitego stężęnia. Przed podaniem formę zanurzyć na chwilę w gorącj wodzie i wyłożyć galaretkę na talerz. Przybrać ubitą śmietaną, resztą moreli i melisą.

Czym jest Galaretka z suszonych moreli znaczenie w Słownik G .