Przepis na Galaretka z
SKŁADNIKI DO GALARETKA Z co to jest
Gotowanie Galaretka z szampanem. Składniki do łyżeczki żelatyny instant    •  kieliszek (200 ml.

Jak ugotować Galaretka z szampanem

Definicja GALARETKA Z SZAMPANEM: Składniki •  szklanka cukru
  
•  cytryna
  
•  4 łyżeczki żelatyny instant
  
•  kieliszek (200 ml) szampana lub wina musującego
  
•  1/2 kg owoców (jagody, porzeczki, maliny, wiśnie)
   Etapy przygotowania 1.  Z cytryny wycisnąć sok. 300 ml wody zagotować z cukrem i sokiem. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie z cukrem. Przestudzić, wlać szampan, na godzinę wstawić do lodówki.
    
2.  Owoce umyć i osączyć. Do wysokiej misy włożyć owoce, zalać je stygnącą galaretką. Misę wstawić na 4 godziny do lodówki.
    
3.  Misę zanurzyć w gorącej wodzie, galaretkę wyłożyć na talerz.

Czym jest Galaretka z szampanem znaczenie w Słownik G .