Przepis na Galaretka z wiśni
SKŁADNIKI DO GALARETKA Z co to jest
Gotowanie Galaretka z wiśni gotowanych. Składniki do cukru 3 łyżki wrzącej wody 3/4 litra wrzącej.

Jak ugotować Galaretka z wiśni gotowanych

Definicja GALARETKA Z WIŚNI GOTOWANYCH: Składniki: 35 dag wiśni 2- 3 dag żelatyny 25 dag cukru 3 łyżki wrzącej wody 3/4 litra wrzącej wody Sposób przyrządzania:  
Wiśnie przebrać, opłukać, zalać wrzącą wodą, ugotować, odcedzić, odciskając lekko, lecz nie przecierając owoców. Do wywaru z wisni dodać cukier, zagotować. Opłukać, namoczyć żelatynę, dodać wrzaca wodę i rozpuscić żelatynę mieszając; jeżeli rozpuszcza się zle, podgrzać ją. Rozpuszczoną żelatynę włożyć do wywaru z wisni, wymieszać powoli, aby żelatynę równomiernie rozprowadzić, galaretkę wlać do szklanej salaterki, ostudzić. Sporzadzić na kilka godzin przed podaniem. Podawać z herbatnikami.  

Czym jest Galaretka z wiśni gotowanych znaczenie w Słownik G .