Jak ugotować Galaretkowe szaleństwo
Definicja GALARETKOWE SZALEŃSTWO: Składniki • 1 mleko skondensowane niesłodzone w puszczce
• 2 galaretki truskawkowe
• 1 galaretka pomarańczowa
• biszkopty
• owoce ( np. pomarańcze, banany)
Etapy przygotowania 1. 2 galaretki truskawkowe robimy w takiej ilości wody co 1 galaretkę ( 2 szklanki wody). Czekamy aż galaretki ztężeją, ale nie całkiem (galaretka nie ma być całkiem zastygnięta).
2. Następnie miksujemy galaretki z mlekiem niesłodzonym, aż powstanie piana. Tortownicę wykładamy biszkoptami i zalewamy powstałą pianą. Czekamy, aż zastygnie.
3. W tym czasie robimy galaretkę pomarańczową w normalnych proporcjach wody, tj. około 2 szklanki. Jak piana zgęstnieje kładziemy na nią owoce i zalewamy trochę zastygnięta galaretką pomarańczową. Całość wkładamy do lodówki na około 30 minut.
Czym jest Galaretkowe szaleństwo znaczenie w Słownik G .