Przepis na Gambas w cieście
SKŁADNIKI DO GAMBAS W CIEŚCIE co to jest
Gotowanie Gambas w cieście. Składniki do krewetekpęczek szczypiorku1 białko3 łyżki oliwy1/2 l.

Jak ugotować Gambas w cieście

Definicja GAMBAS W CIEŚCIE: 150 ml jasnego piwa
15 dag mąki
18 oczyszczonych krewetek
pęczek szczypiorku
1 białko
3 łyżki oliwy
1/2 l oleju
sól, pieprz
cytryna do dekoracji Piwo i 150 ml wody oraz oliwę podgrzać. M?kę przesiać, wlewać podgrzane piwo, wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Odstawić na 10 min. Krewetki umyć i osuszyć. Szczypiorek posiekać. Olej rozgrzać w rondlu. Białko ubić na sztywno, dodać do ciasta i wymieszać. Panierować w nim krewetki. Przełożyć na gor?cy tłuszcz, smażyć 2-3 min. Ods?czyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posypać szczypiorkiem. Udekorować cz?stkami cytryny.

Czym jest Gambas w cieście znaczenie w Słownik G .