Przepis na Garnek ostrych
SKŁADNIKI DO GARNEK OSTRYCH co to jest
Gotowanie Garnek ostrych kiełbasek. Składniki do przerośniętego wędzonego boczku 6 udek z kurczaka.

Jak ugotować Garnek ostrych kiełbasek

Definicja GARNEK OSTRYCH KIEŁBASEK: Składniki: 2 l bulionu mięsnego 20 dag przerośniętego wędzonego boczku 6 udek z kurczaka 3 pikantne kabanosy 2 duże cebule 70 dag pomidorów 3 strąki żółtej papryki 2 puszki ciecierzycy 2 ziemniaki 1 łyżka oleju sól pieprz czarny 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Bulion wlać do dużego garnka, dodać boczek, zagotować, a następnie gotować na małym ogniu ok. 30 minut. Włożyć kiełbaski i kurczaka, gotować kolejne 1/2 godziny. W tym czasie przygotować warzywa: cebulę obrać i drobno posiekać. Pomidory sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę. Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w wąskie paski. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Ciecierzycę przełożyć na sitko, przelać zimną wodą. Na dużej patelni rozgrzać olej. Zeszklić cebulę, dodać ziemniaki, pomidory i paprykę, chwilę dusić razem, mieszając od czasu do czasu. Podduszone warzywa dodać do zupy razem z ciecierzycą, zagotować. Gotować 10 minut, aż ziemniaki będą zupełnie miękkie. Mięso wyjąć. Kurczaka oddzielić od kości, pokroić na kawałki. Kiełbaski pokroić w plasterki. Z boczku odkroić skórę, pokroić w kostkę. Włożyć do zupy. Zupę doprawić solą i pieprzem, posypać natką. Podawać bardzo gorącą.

Czym jest Garnek ostrych kiełbasek znaczenie w Słownik G .