Przepis na Gaspacho z oliwkami
SKŁADNIKI DO GASPACHO Z co to jest
Gotowanie Gaspacho z oliwkami. Składniki do papryki1 str?k żółtej papryki10 dag dymki8 dag.

Jak ugotować Gaspacho z oliwkami

Definicja GASPACHO Z OLIWKAMI: 1 str?k czerwonej papryki
1 str?k zielonej papryki
1 str?k żółtej papryki
10 dag dymki
8 dag zielonych (nadziewanych papryką)  i czarnych oliwek
5 dag sałaty (najlepiej rukoli)
2 ząbki czosnku
1 l jogurtu
1/8 l mleka
3 łyżki oliwy
20 dag bagietki
sól, biały pieprz Papryki pokroić w drobną kostkę, dymkę w krążki. Oliwki posiekać. Sałatę pokroić w paseczki (kilka li?ci odłożyć do dekoracji). Czosnek przecisnąć przez praskę. Jogurt wymieszać z mlekiem, oliwą i czosnkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać papryki, dymkę, sałatę i oliwki. Przełożyć do miseczek. Udekorować sałat?. Podawać z bagietką.

Czym jest Gaspacho z oliwkami znaczenie w Słownik G .