Jak ugotować Gazpacho - chłodnik z warzyw
Definicja GAZPACHO - CHŁODNIK Z WARZYW: Dla dziecka od: 2 lat Składniki:
- 4 duże pomidory
- sparzone i obrane ze skórki
- duży obrany ogórek
- zielona papryka bez gniazda nasiennego
- średnia obrana cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- półtora do dwóch szklanek soku pomidorowego lub przegotowanej zimnej wody
- 2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzania:
Warzywa posiekaj i wszystkie składniki wrzuć do głębokiego naczynia. Miksuj, aż uzyskasz jednolity gęsty płyn. Schłodzoną zupę posyp grzankami lub niewielką ilością posiekanych warzyw. Można też dodać do zupy dwie kromki białego pieczywa bez skórki i zmiksować.
Czym jest Gazpacho - chłodnik z warzyw znaczenie w Słownik G .