Przepis na Gazpacho
SKŁADNIKI DO GAZPACHO co to jest
Gotowanie Gazpacho - chłodnik z warzyw. Składniki do sparzone i obrane ze skórki- duży obrany.

Jak ugotować Gazpacho - chłodnik z warzyw

Definicja GAZPACHO - CHŁODNIK Z WARZYW: Dla dziecka od: 2 lat Składniki:
- 4 duże pomidory
- sparzone i obrane ze skórki
- duży obrany ogórek
- zielona papryka bez gniazda nasiennego
- średnia obrana cebula
- 1-2 ząbki czosnku
- półtora do dwóch szklanek soku pomidorowego lub przegotowanej zimnej wody
- 2 łyżki soku z cytryny lub octu winnego
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku

Sposób przyrządzania:

Warzywa posiekaj i wszystkie składniki wrzuć do głębokiego naczynia. Miksuj, aż uzyskasz jednolity gęsty płyn. Schłodzoną zupę posyp grzankami lub niewielką ilością posiekanych warzyw. Można też dodać do zupy dwie kromki białego pieczywa bez skórki i zmiksować.

Czym jest Gazpacho - chłodnik z warzyw znaczenie w Słownik G .