Przepis na Gęś duszona w
SKŁADNIKI DO GĘŚ DUSZONA W co to jest
Gotowanie Gęś duszona w kapuście. Składniki do majeranek mała główka kapusty 2 jabłka Wykonanie.

Jak ugotować Gęś duszona w kapuście

Definicja GĘŚ DUSZONA W KAPUŚCIE: Produkty: gęsie udka
1,5 dag mąki
tłuszcz gęsi
majeranek
mała główka kapusty
2 jabłka Wykonanie: Pokrojone w małe kawałki mięso gęsich udek posolić, lekko oprószyć mąką i majerankiem, włożyć do rondla i podlać niewielką iloścą wody.
Przykryć i gotować.
Gdy mięso jest miękkie, dodać główkę poszatkowanej kapusty i dalej razem gotować.
Następnie dodać starte jabłka i jeszcze chwilę poddusić.
Przed podaniem doprawić potrawę stopionym tłuszczem gęsim, wymieszanym z łyżką mąki.

Czym jest Gęś duszona w kapuście znaczenie w Słownik G .