Przepis na Gęś pieczona z
SKŁADNIKI DO GĘŚ PIECZONA Z co to jest
Gotowanie Gęś pieczona z jabłkami. Składniki do ząbków czosnku 1 duże cebule1 łyżka mąki.

Jak ugotować Gęś pieczona z jabłkami

Definicja GĘŚ PIECZONA Z JABŁKAMI: Produkty: 1 duża młoda gęś
5 jabłek kwaśnych
5 ząbków czosnku
1 duże cebule
1 łyżka mąki ziemniaczanej
garść rodzynek
majeranek
sól, pieprz
Wykonanie: Dokładnie oczyszczoną gęś umyć, natrzeć solą wymieszaną z pieprzem, odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce. Jabłka umyć, obrać, podzielić na ćwiartki, obtoczyć w majeranku. Nadziać gęś jabłkami, rodzynkami, czosnkiemi obraną, pokrojoną w cwiartki cebulą. Otwór zaszyć lub spiąć wykałaczkami. Gęś włożyć do brytfanny, podlać wodą, brytfannę przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Po około 30 minutach zdjąć pokrywę i piec mięso przez 2 godziny polewając sosem, naprzemian rumieniąc piersi, a potem grzbiet. Podzielić na porcję. Cześć nadzienia zmiksować wraz z powstałym sosem i zagęścić mąką ziemniaczaną. Sos podać w sosjerce.

Czym jest Gęś pieczona z jabłkami znaczenie w Słownik G .