Przepis na Gęś pieczona z
SKŁADNIKI DO GĘŚ PIECZONA Z co to jest
Gotowanie Gęś pieczona z kaszą i pieczarkami. Składniki do pieczarek2 cebulerosół proporcjonalnie.

Jak ugotować Gęś pieczona z kaszą i pieczarkami

Definicja GĘŚ PIECZONA Z KASZĄ I PIECZARKAMI: Produkty: udka z gęsi
20 dkg kaszy perłowej
25 dkg pieczarek
2 cebule
rosół proporcjonalnie do kaszy
1 łyżka masła
sól, pieprz Wykonanie: Udka gęsi obgotować przez 10 minut w rosole, wyjąć, osuszyć. W żaroodpornym naczyniu rozpuścić masło, nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni, piec mięso polewając masłem. Pieczarki oczyścić, grubo pokroić i pod koniec pieczenia dołożyć do mięsa. W międzyczasie ugotować kaszę „na sypko” w rosole. Wyjąć mięso z piekarnika, przełożyć na talerz, do naczynia żaroodpornego wyłożyć kaszę, wymieszać z powstałym podczas pieczenia tłuszczem, położyć na wierzch mięso i pieczarki i przez kilka minut zapiekać. Wyłożyć na półmisek, ozdobić zieleniną.

Czym jest Gęś pieczona z kaszą i znaczenie w Słownik G .