Przepis na Gęś po staroczesku
SKŁADNIKI DO GĘŚ PO co to jest
Gotowanie Gęś po staroczesku. Składniki do czerwonego wytrawnego wina, 8 dkg przecieru z suszonych.

Jak ugotować Gęś po staroczesku

Definicja GĘŚ PO STAROCZESKU: Gę? (młoda), tłuszcz, piwo jasne, 1/2 szkl. czerwonego wytrawnego wina, 8 dkg przecieru z suszonych śliwek, sól, pieprz sok z cytryny do smaku. Sprawioną gę? umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chodnym miejscu na godzinę. Następnie uformować tuszkę w kieszeń, polać tłuszczem i upiec skrapiając piwem i winem, potem wytworzonym sosem. Pod koniec pieczenia dodać przecier i przyprawy. Miękką gę? pokrajać na porcje, usuwając kości, ułożyć na półmisku i polać przetartym i doprawionym sosem. Podawać z ziemniakami i mizeri?.

Czym jest Gęś po staroczesku znaczenie w Słownik G .