Przepis na Gęsia szyjka
SKŁADNIKI DO GĘSIA SZYJKA co to jest
Gotowanie Gęsia szyjka nadziewana. Składniki do 25 dkg boczku wieprzowego 1 wątróbka gęsia 1.

Jak ugotować Gęsia szyjka nadziewana

Definicja GĘSIA SZYJKA NADZIEWANA: Składniki 1 nieuszkodzona skórka z gęsiej szyjki 25 dkg boczku wieprzowego 1 wątróbka gęsia 1 czerstwa kajzerka 100 ml mleka 1 jajko 5 kulek utłuczonego ziela angielskiego 1/4 łyżeczaki mielonego kminku  1/2 łyżeczki suszonego majeranku 100 ml bulinu drobiowego 1 łyżka gęsiego smalcu lub oleju sól i pieprz do smaku Sposób wykonania Bułkę namoczyć w mleku. Odcisnąć. Boczek, odcisnięta bułkę i wątróbkę zmielić w maszynce do mięsa. Wbić jajko, dodać ziele angielskie, kminek i majeranek. Posolić i popieprzyć do smaku. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Masa napełnić skórkę z gęsiej szyjki. Zaszyć starannie z obu stron. Obsmażyć na smalcu lub oleju na złoty kolor.  Podlać bulionem. Dusić 25 min.. Pokroić na porcje.

Czym jest Gęsia szyjka nadziewana znaczenie w Słownik G .