Przepis na Gęsie kaszanki
SKŁADNIKI DO GĘSIE KASZANKI co to jest
Gotowanie Gęsie kaszanki. Składniki do krew z gęsi bez octu * 10 dag kaszy * 10 dag mięsa gęsiego.

Jak ugotować Gęsie kaszanki

Definicja GĘSIE KASZANKI: SKŁADNIKI: * Skóra z gęsiej szyjki - w całości * krew z gęsi bez octu * 10 dag kaszy * 10 dag mięsa gęsiego ze skórą * pieprz * sól * majeranek * 3 ziarna mielonego ziela angielskiego SPOSÓB WYKONANIA: Mięso ugotować, obrać i zemleć. W wywarze ugotować kaszę, dodać przyprawy i krew, dobrze wymieszać. Szyjkę z jednej strony dobrze spiąć lub związać, do środka włożyć kaszankę i znowu spiąć. Gotować w wywarze z dodatkiem selera i pora, na bardzo wolnym ogniu. Sprawdzamy, czy kaszanka jest gotowa, nakłuwając w kilku miejscach wykałaczkiem.

Czym jest Gęsie kaszanki znaczenie w Słownik G .