Przepis na Ghee
SKŁADNIKI DO GHEE co to jest
Gotowanie Ghee. Składniki do           Etapy przygotowania 1. Podgrzewamy masło do punktu wrzenia.

Jak ugotować Ghee

Definicja GHEE: Trudność: Bardzo łatwy


Składniki

• Niesolone masło          
Etapy przygotowania

1. Podgrzewamy masło do punktu wrzenia, następnie zmniejszamy płomień. Pieniste, białe, stałe składniki mleka zgromadzą się na górze lub na dnie naczynia. Osad zbieramy łyżką, a pozostały klarowny płyn przelewamy do innego naczynia. Używamy jako olej do smażenia. 2. Mała uwaga, należy uważać podczas przygotowywania ghee, gdyż może się przypalić i będzie do niczego. Ghee nie trzymamy w lodówce, można śmiało używać przez 2-3 miesiące, nie zepsuje się! 3. Zebrane białe resztki , kawałki i osad trzymamy w lodówce (te się mogą zepsuć) i używamy do sosów, zup i innych dań!

Czym jest Ghee znaczenie w Słownik G .