Przepis na Gicz jagnięca z
SKŁADNIKI DO GICZ JAGNIĘCA Z co to jest
Gotowanie Gicz jagnięca z grila. Składniki do 1 ½ szklanki wytrawnego wermutu, 1 ½ szklanki oleju.

Jak ugotować Gicz jagnięca z grila

Definicja GICZ JAGNIĘCA Z GRILA: Składniki:
4 świeże golonki jagnięce (po ok.300 g),
1 ½ szklanki wytrawnego wermutu,
1 ½ szklanki oleju słonecznikowego,
2 łyżki soku cytrynowego,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
po łyżeczce ostrej papryki, estragonu i bazylii,
sól, czarny pieprz do smaku
Sposób wykonania:
Umyte pozbawione błon i tłuszczu osuszone golonki włożyć na cztery godziny do zalewy zrobionej z wermutu, oleju, soku cytrynowego, posiekanej cebuli, zmiażdżonego czosnku i przypraw. Składniki dokładnie wymieszać. Zalewę z golonkami trzymać w lodówce lub innym chłodnym miejscu przez cztery godziny. Po tym czasie wyjąć golonki z zalewy, osuszyć, ułożyć na ruszcie grillu i piec do miękkość często obracając i smarując zalewą przy pomocy pędzelka.
Podawać z ryżem gotowanym na sypko, pomidorami i sosami czosnkowym i pomidorowym.

Czym jest Gicz jagnięca z grila znaczenie w Słownik G .