Przepis na Glazurowane parówki
SKŁADNIKI DO GLAZUROWANE co to jest
Gotowanie Glazurowane parówki. Składniki do koktajlowych 2-3 łyżki oleju. Glazura: szklanka powideł.

Jak ugotować Glazurowane parówki

Definicja GLAZUROWANE PARÓWKI: Składniki 20 długich parówek lub 1 kg parówek koktajlowych 2-3 łyżki oleju. Glazura: szklanka powideł śliwkowych lub słoik dżemu morelowego sok z połowy pomarańczy po szczypcie sproszkowanego imbiru i zmielonych goździków Sposób wykonania W garnuszku z grubym dnem podgrzać powidła lub dżem, przetrzeć przez sitko, wymieszać z przyprawami korzennymi i sokiem z pomarańczy, jeszcze raz podgrzać. Z parówek zdjąć osłonki. Długie kiełbaski przekroić na pół i na obu końcach ponacinać na krzyż. Parówki koktajlowe (zazwyczaj nie mają osłonek) naciąć na końcach. Ułożyć wszystkie na nasmarowanej olejem blasze i podpiekać w nagrzanym piekarniku na ruszcie. Gdy się zrumienią, pędzelkiem nanieść na nie gorącą glazurę i piec dalej. Po kilku minutach odwrócić parówki na drugą stronę i posmarować glazurą. Powtarzać te czynności jeszcze 2-3 razy co 3-4 min. Parówki wyjąć z pieca, gdy zbrązowieją i staną się błyszczące. Podawać z bagietką lub ciabatą i musztardą.

Czym jest Glazurowane parówki znaczenie w Słownik G .