Przepis na Gnocchi verdi ze
SKŁADNIKI DO GNOCCHI VERDI ZE co to jest
Gotowanie Gnocchi verdi ze szpinaku i sera ricotta. Składniki do opakowanie mrożonego - 250 g (1.

Jak ugotować Gnocchi verdi ze szpinaku i sera ricotta

Definicja GNOCCHI VERDI ZE SZPINAKU I SERA RICOTTA: Składniki: - 1/2 kg świeżego szpinaku albo 1 opakowanie mrożonego - 250 g (1 opakowanie) sera ricotta albo innego tłustego białego sera - 4 łyżki tartego parmezanu - 1 jajko - 1/4 łyżeczki startej gałki muszkatołowej - 1 łyżka mąki - 50 g masła - kilka listków świeżej szałwii. Sposób przyrządzania: Szpinak umyć i gotować w lekko osolonej wodzie, aż zmięknie (około 5 minut). Ostudzić, mocno odcisnąć, rozdrobnić mikserem albo drobniutko posiekać (mrożony rozmrozić, odparować i ostudzić), dodać ricottę lub twaróg rozkruszony widelcem, 2 łyżki parmezanu,jajko i gałkę muszkatołową oraz mąkę, sól i nieco pieprzu. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać, aby powstała jednolita masa. Ukształtować wałeczki o średnicy około 2 cm i pokroić je w poprzek, jak kopytka. W dużym garnku doprowadzić do wrzenia osoloną wodę, wrzucić gnocchi i gotować około 2 minut, aż wypłyną na powierzchnię. Wyjmować łyżką cedzakową. Masło stopić, dodać szałwię i polać nim kopytka. Podawać natychmiast, posypawszy uprzednio parmezanem.

Czym jest Gnocchi verdi ze szpinaku i znaczenie w Słownik G .