Przepis na Gnocchi z ricotty
SKŁADNIKI DO GNOCCHI Z co to jest
Gotowanie Gnocchi z ricotty i szpinaku. Składniki do odciśniętego i drobno posiekanego szpinaku.

Jak ugotować Gnocchi z ricotty i szpinaku

Definicja GNOCCHI Z RICOTTY I SZPINAKU: Składniki: - 250 g ricotty - 200 g zblanszowanego odciśniętego i drobno posiekanego szpinaku - 50 g mąki + więcej do wysypania stolnicy - 50 g tartego parmezanu - 3 żółtka - gałka muszkatołowa - sól - pieprz Sposób przyrządzania: Ze wszystkich składników zagnieść luźne ciasto. Na posypanej mąką stolnicy uformować wałek i pokroić ukośne kluski. Każdą kluskę obtoczyć dodatkowo w mące, formując w dłoniach owalny kształt. Wrzucać partiami do dużej ilości osolonego wrzątku i gotować chwilę po tym, jak wypłyną na powierzchnię. Podawać z masłem i szałwią posypane parmezanem.

Czym jest Gnocchi z ricotty i szpinaku znaczenie w Słownik G .