Przepis na Gofry z Liege
SKŁADNIKI DO GOFRY Z LIEGE co to jest
Gotowanie Gofry z Liege. Składniki do masła6 jajek1/2 łyżeczki soli10 dag cukru pudru1 cukier.

Jak ugotować Gofry z Liege

Definicja GOFRY Z LIEGE: 12 dag gęstej śmietany tortowej
25 dag mąki
25 dag masła
6 jajek
1/2 łyżeczki soli
10 dag cukru pudru
1 cukier waniliowy Utrzyj masło mikserem na puszysty krem. Jajka ubij w kąpieli wodnej, dodawaj do masła na przemian z przesianą m?ką. Poł?cz ze ?mietaną tortową, posól, dokładnie wymieszaj. Z ciasta piecz gofry w rozgrzanej i natłuszczonej gofrownicy. Jeszcze gor?ce posypuj cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Czym jest Gofry z Liege znaczenie w Słownik G .