Przepis na Gołąb po francusku
SKŁADNIKI DO GOŁĄB PO co to jest
Gotowanie Gołąb po francusku. Składniki do wędzonej,białe wytrawne wino,sól,pieprz i gałka.

Jak ugotować Gołąb po francusku

Definicja GOŁĄB PO FRANCUSKU: Składniki: 4 gołębie,
puszka małż,
20 dkg szynki wędzonej,
białe wytrawne wino,
sól,
pieprz i gałka muszkatołowa. Sposób przyrządzenia:
       
Sprawione gołębie umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Następnie napełnić wnętrze tuszek małżami, związać stogi, obłożyć cienkimi plastrami słoniny, obwiązać nitką, polać tłuszczem i upiec skrapiając winem, potem wytworzonym sosem, doprawi ładować z ryżem, szparagami lub z sałatą zieloną.

Czym jest Gołąb po francusku znaczenie w Słownik G .