Przepis na Gołąbki light
SKŁADNIKI DO GOŁĄBKI LIGHT co to jest
Gotowanie Gołąbki light. Składniki do pieczarki cebula kasza gryczana lub brązowy ryż sól, pieprz.

Jak ugotować Gołąbki light

Definicja GOŁĄBKI LIGHT: Składniki: mięso mielone z indyka albo cielęce  pieczarki cebula kasza gryczana lub brązowy ryż sól, pieprz, dużo majeranku kapusta (polecam włoska) marchewka, vegeta, ziele angielskie, liść laurowy Wykonanie: Pieczarki drobiutko w kostkę smażymy na oliwie z oliwek z cebulkż, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mięso mielone doprawiamy solą, pieprzem, dużo majeranku, dodajemy ugotowany na pół- twardo ryż lub kaszę i uduszone pieczarki z cebulą mieszamy ręka na jednolitą masę (gołąbki te można robić także bez kaszy lub ryżu), z kapusty wykrajamy trzon (kaczan) i wrzucamy kapustę do wrzącej, gotujacej się wody aż listki zaczną same odstawać. Zdejmując delikatnie każdy liść z kapusty (ciągle ma być we wrzątku gotującym się) nakładamy do środka farsz i zakładamy brzegi. Na dno garnka kładziemy 2 wierzchnie liście z kapusty, sypiemy trochę vegety, wrzucamy liść laurowy, ziele ang; trochę startej marchewki i układamy warstwami gotowe gołąbki. Na ostatnią warstwę znów sypiemy marchewkę, vegete, ziele i listka i przykrywamy liśćmi kapusty; z wierzchu zalewamy całość zimna wodą z kranu - i stawiamy na gaz-średni! Gotujemy ok. 2 h i 15 min, przed końcem gotowania dodajemy małą puszkę koncentratu pomidorowego. ok. 110 kcal 1 gołąbek 

Czym jest Gołąbki light znaczenie w Słownik G .