Przepis na Gołąbki
SKŁADNIKI DO GOŁĄBKI co to jest
Gotowanie Gołąbki meksykańskie. Składniki do kapusty białej, - 8 łyżek ryżu, - 8 łyżek kaszy manny.

Jak ugotować Gołąbki meksykańskie

Definicja GOŁĄBKI MEKSYKAŃSKIE: Składniki: - 1 kg mielonego mięsa,
- 50 dkg kapusty białej,
- 8 łyżek ryżu,
- 8 łyżek kaszy manny,
- 6 jaj,
- sól,
- pieprz,
- bulka tarta,
- olej do smażenia.
Sos:
- mały koncentrat pomidorowy,
- 1 mały keczup pikantny,
- 3 kostki rosołowe drobiowe,
- 1 1/2 litra wody. Przepis: Do mięsa dodać poszatkowana kapustę i pozostałe składniki doprawić do smaku i wyrobić. Uformować kotlety obtoczyć w bulce tartej i usmażyć.
Usmażone kotlety przełożyć do garnka wlać sos i gotować od 1 h do 1 1/2 h na małym ogniu.
Sos:
do 1/5 litra wody dodać mały ketchup, kostkę rosołową rozmieszać.

Czym jest Gołąbki meksykańskie znaczenie w Słownik G .