Przepis na Gołąbki na sposób
SKŁADNIKI DO GOŁĄBKI NA co to jest
Gotowanie Gołąbki na sposób ukraiński. Składniki do wieprzowina i wołowina), szklanka ryżu, 2.

Jak ugotować Gołąbki na sposób ukraiński

Definicja GOŁĄBKI NA SPOSÓB UKRAIŃSKI: Składniki 50 dag mięsa mielonego (pół na pół wieprzowina i wołowina), szklanka ryżu, 2 średnie cebula główka kapusty (najlepiej włoskiej), 50-70 dag marchwi, olej, pieprz, sól. Sos: 1 duża puszka koncentratu pomidorowego, 2 średnie cebule, 2 łyżki oleju, pół szklanki kwaśnej śmietany, kostka bulionowa, cukier, pieprz, sól (można też dodać ziele angielskie, liście laurowe, oregano)  Sposób wykonania Kapustę obgotować we wrzątku, osaczyć, delikatnie rozdzielić liście i ściąć lub zbić ich grube części. Ryż ugotować na sypko. Posiekaną cebulę obsmażyć na oleju, wymieszać z mięsem oraz ryżem, doprawić solą i pieprzem, ewentualnie oregano. Na liście kłaść farsz, zwijać nieduże gołąbki (duże liście najlepiej przekroić) i układać w żaroodpornym naczyniu, posypując każdą warstwę marchwią startą na tarce o dużych oczkach. Gołąbki zalać dwiema szklankami osolonego wrzątku i wstawić do gorącego piekarnika. Przyrządzić sos: Do posiekanej, podsmażonej na oleju cebuli włożyć koncentrat, rozprowadzić dwiema szklankami gorącej wody, dodać kostkę bulionową, śmietanę, przyprawy i, mieszając, zagotować. Sos powinien być słodko-kwaśny. Gdy prawie cała woda z gołąbków odparuje, zalać je sosem pomidorowym, przykryć i zapiekać jeszcze 15 min. 

Czym jest Gołąbki na sposób ukraiński znaczenie w Słownik G .