Przepis na Gołąbki nadziewane
SKŁADNIKI DO GOŁĄBKI co to jest
Gotowanie Gołąbki nadziewane. Składniki do łuskanych orzeszków pistacjowych 300 g mięsa z królika 2.

Jak ugotować Gołąbki nadziewane

Definicja GOŁĄBKI NADZIEWANE: Składniki 6 dużych liści włoskiej kapusty 25 g łuskanych orzeszków pistacjowych 300 g mięsa z królika 2 jajka 3 łyżki śmietanki 8% 1 łyżka posiekanego estragonu 200 ml wywaru z kurczaka sól i mielony pieprz Sposób przyrzadzania 1. Wybrać dorodne liście kapusty, bez plam. Ułożyć je w górnym naczyniu garnka do gotowania na parze i gotować przez 3?4 minuty, aż lekko zmiękną. Osączyć i odstawić do ostygnięcia. Orzeszki pistacjowe grubo posiekać. 2. Mięso zemleć w maszynce do mięsa (lub pokroić w drobną kostkę). W misce roztrzepać jajka. Włożyć mięso, dodać śmietankę, a następnie mieszać, aż składniki się połączą. Dodać estragon oraz orzeszki pistacjowe. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. 3. Liście kapusty rozłożyć na blacie. Wykroić grube nerwy i każdy liść przekroić wzdłuż na pół. Pośrodku każdej połówki liścia ułożyć trochę farszu, zawinąć brzegi liści w stronę nadzienia i owinąć je pozostałą częścią liścia. Gołąbki ułożyć ciasno w garnku, polać wywarem i doprowadzić do wrzenia. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez 40 minut. 4. Podawać na gorąco polane wywarem z gotowania.

Czym jest Gołąbki nadziewane znaczenie w Słownik G .