Przepis na Gołąbki w liściach
SKŁADNIKI DO GOŁĄBKI W co to jest
Gotowanie Gołąbki w liściach winogron. Składniki do ryżu1 l białego winasól, pieprz1 cebula1.

Jak ugotować Gołąbki w liściach winogron

Definicja GOŁĄBKI W LIŚCIACH WINOGRON: 2 ząbki czosnku
1 papryka chili
4 łyżki oliwy
30 dag ryżu
1 l białego wina
sól, pieprz
1 cebula
1 czerwona papryka
pęczek mięty
50 dag jagnięciny
1 łyżeczka masła
¼ l rosołu
50 dag jogurtu
pieprz cayenne
sok z limonki
½ słoika (250 g) li?ci z winogron w solance

Czosnek wycisnąć przez praskę, podsmażyć go z posiekanym chili na 3 łyżkach oliwy. Dodać ryż. Podlać ¾ litra wody i winem, gotować 20 min. pod przykryciem na małym ogniu, posolić. Miętę posiekać, wrzucić do ryżu pod koniec gotowania. Mięso smażyć 10 min. na pozostałej oliwie. Przyprawić solą i pieprzem. Przygotować sos: paprykę pokroić w kostkę. Cebulę posiekać, podsmażyć z papryką na maśle. Podlać rosołem, gotować 10 min., zmiksować, poł?czyć z jogurtem. Przyprawić solą, pieprzem cayenne i sokiem z limonki. Li?cie winogron osączyć, wypełnić ryżem i kawałkami mięsa, uformować goł?bki, przełożyć na talerze. Osobno podawać sos jogurtowy.

Czym jest Gołąbki w liściach winogron znaczenie w Słownik G .