Przepis na Gołąbki
SKŁADNIKI DO GOŁĄBKI co to jest
Gotowanie Gołąbki wegetariańskie. Składniki do tarta gałka muszkatołowa • 2 cebule • 25 dag.

Jak ugotować Gołąbki wegetariańskie

Definicja GOŁĄBKI WEGETARIAŃSKIE: Składniki • 1 kg białej kapusty
• sól, pieprz, tarta gałka muszkatołowa
• 2 cebule
• 25 dag czerwonej soczewicy
• 6 łyżek masła
• litr bulionu warzywnego
• 20 dag sera cheddar
• pęczek natki pietruszki
• 2 łyżki
• 20 dag pieczarek
• 4 łyżki mąki
• szklanka mleka Etapy przygotowania 1. Kapustę oczyścić, wykroić głąb, nie rozcinając główki, włożyć do osolonego wrzątku i oddzielić 12 ładnych liści. 2. Jedną cebulę posiekać, rozgrzać 2 łyżki masła, podsmażyć na nich cebulę i soczewicę. Wlać połowę bulionu, zagotować i pozostawić na małym ogniu około 15 minut. 3. Ser zetrzeć na grubej tarce. Natkę opłukać, osuszyć i posiekać. Odłożyć łyżkę natki do posypania potraawy. 4. Soczewicę osączyć (wywar pozostawić), wymieszać z natką i serem. Porcjami kłaść na liściach kapusty, formować gołąbki. Podsmażyć je na oleju, polać pozostałym bulionem, zagotować i dusić przez 15 minut. 5. Zrobić sos: posiekać drugą cebulę, podsmażyć razem z pokrojonymi grzybami na pozostałym maśle. Oprószyć mąką, zasmażyć. Wlać mleko i szklankę wywaru z soczewicy, zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i gałką. Gołąbki podawać z sosem, posypać natką i pieprzem.

Czym jest Gołąbki wegetariańskie znaczenie w Słownik G .