Przepis na Gołąbki z grzybów
SKŁADNIKI DO GOŁĄBKI Z GRZYBÓW co to jest
Gotowanie Gołąbki z grzybów. Składniki do duża cebula, 4 łyżki tłuszczu, 10 dag tartej bułki, pół.

Jak ugotować Gołąbki z grzybów

Definicja GOŁĄBKI Z GRZYBÓW: 1 kg kapusty białej, 50 dag grzybów (prawdziwki), duża cebula, 4 łyżki tłuszczu, 10 dag tartej bułki, pół szklanki śmietany, przyprawa do zup, sól, pieprz, łyżka mąki, jajo, szklanka wywaru z włoszczyzny   Przygotowanie: Kapustę wydrążyć i wrzucić na kilka minut da wrzątku. Następnie ostudzić, pooddzielać liście, młotkiem ad mięsa rozbić nerwy liściowe. Przygotować nadzienie z poszatkowanych grzybów, przesmażonych razem z połową posiekanej cebuli. Do ostudzonego nadzienia dodać tartą bułkę, jajo i przyprawy, a następnie zawijać w liście, robiąc owalne gołąbki. Ułożyć w brytfannie, dodać tłuszczu, podlać wywarem z włoszczyzny i dusić do miękkości. Usmażyć na tłuszczu resztę cebuli, mąkę zrumienić, rozprowadzić wywarem, dodać śmietanę, doprawić da smaku. Podawać z ziemniakami

Czym jest Gołąbki z grzybów znaczenie w Słownik G .