Jak ugotować Gołąbki z kaszą i ziemniakami
Definicja GOŁĄBKI Z KASZĄ I ZIEMNIAKAMI: Składniki
• 1 główka luĽnej włoskiej lub zwykłej kapusty • 8 niewielkich ziemniaków • 1/2 szklanki kaszy jęczmiennej • 2 cebule • 1 ząbek czosnku • przyprawy: pieprz ziołowy, sos sojowy, rozmaryn lub estragon
Etapy przygotowania
1. Kapustę zaparzyć we wrz?tku aż zmiękną li?cie. Ostudzić. Wykroić środek i zdjąć li?cie. 2. Ziemniaki obrać, zetrzeć na drobnej tarce. Uprzednio ugotować kaszę tak, aby nie była bardzo rozgotowana. 3. Cebulę i czosnek pokroić drobno, udusić na patelni z solą, odrobiną wody, pod koniec dolewając trochę oleju. Wymieszać wszystko, dodając przyprawy. 4. Farsz zawijać w li?cie kapusty. Gotować około 1 godz. na wolnym ogniu. Podawać z sosem węgierskim.
Czym jest Gołąbki z kaszą i ziemniakami znaczenie w Słownik G .