Przepis na Gołąbki z mięsem z
SKŁADNIKI DO GOŁĄBKI Z MIĘSEM co to jest
Gotowanie Gołąbki z mięsem z indyka i warzywami. Składniki do mięsa z indyka, 1 łyżka ryżu, 1.

Jak ugotować Gołąbki z mięsem z indyka i warzywami

Definicja GOŁĄBKI Z MIĘSEM Z INDYKA I WARZYWAMI: Składniki: 3 liście kapusty, 10 dag mielonego mięsa z indyka, 1 łyżka ryżu, 1 cebulka, rzodkiewki, koperek, jogurt, sól, pieprz Wykonanie: Ryż ugotować na sypko, ostudzić; cebulkę obrać, posiekać, wymieszać z ryżem; połączyć z mielonym mięsem, przyprawić do smaku solą i pieprzem; liście kapusty zalać wrzątkiem, po upływie 3 minut osączyć; rozłożyć na deseczce, napełnić przygotowanym farszem, zawinąć; ugotować w osolonym wrzątku (ok. 15-20 min); wyjąć, udekorować koperkiem i pokrojonymi w krążki rzodkiewkami; do jogurtu dodać kilka łyżek wywaru, w którym gotowały się gołąbki, przyprawić, sosem polać gołąbki.

Czym jest Gołąbki z mięsem z indyka i znaczenie w Słownik G .