Przepis na Golonka po bawarsku
SKŁADNIKI DO GOLONKA PO co to jest
Gotowanie Golonka po bawarsku. Składniki do cebuli, 15 dkg marchwi, 20 dkg pietruszki, 20 dkg.

Jak ugotować Golonka po bawarsku

Definicja GOLONKA PO BAWARSKU: SKŁADNIKI: 1.2 kg golonki, 8 dkg tłuszczu, 15 dkg cebuli, 15 dkg marchwi, 20 dkg pietruszki, 20 dkg selera, 5 dkg ketchupu, sól, pieprz, czosnek. WYKONANIE: Golonkę oczyścić, opalić, opłukać, pokroić na porcje, umyć, natrzeć przyprawami i pozostawić w lodówce na 24 h. Następnie obrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu zlać tłuszcz, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w paseczki, podsmażyć na pozostałym tłuszczu, dodać do golonki pod koniec duszenia razem z przyprawami. Na kilka minut przed końcem gotowania dodać ketchup. Miękką golonkę wyłożyć na półmisek, obłożyć doprawionymi warzywami. Podawać z ziemniakami.

Czym jest Golonka po bawarsku znaczenie w Słownik G .