Przepis na Golonka w sosie
SKŁADNIKI DO GOLONKA W SOSIE co to jest
Gotowanie Golonka w sosie miodowo-orzechowym. Składniki do włoskich 3 łyżeczki miodu garść.

Jak ugotować Golonka w sosie miodowo-orzechowym

Definicja GOLONKA W SOSIE MIODOWO-ORZECHOWYM: SKŁADNIKI 1 sztuka golonki garść orzechów włoskich 3 łyżeczki miodu garść sparzonych rodzynek 2 kostki rosołowe sok z 1/4 cytryny garść suszonych śliwek (niekoniecznie) 2 ząbki czosnku szczypta cynamonu SPOSÓB PRZYRZĄDZANIA 1. Golonkę ugotuj z przyprawami (pieprzem, zielem angielskim, liściem laurowym), dodając do gotującej się wody 2 kostki rosołowe - gotuj do momentu, aż mięso lekko zmięknie. 2. Później zalej marynatą z soku z cytryny, soli, czosnku, miodu, drobno posiekanych orzechów, sparzonych rodzynek i śliwek suszonych z odrobiną oleju. Posyp przyprawami ostrymi - papryką chili oraz cynamonem (możesz użyć przyprawy "pięciu smaków). 3. Pozwól, aby mięso przez 30 minut nasiąkało marynatą, następnie umieść całość, wraz z wytworzonym sokiem w naczyniu żaroodpornych 4. W piekarniku duś około 30 min, aż mięso zmięknie. Od czasu do czasu nakłuwaj golonkę i sprawdzaj, czy jest miękka 5. Jak zmięknie, odkryj naczynie, aby golonka się przyrumieniła, polewając od czasu do czasu marynatą, aby mięso się nie zeschło 6. Na koniec dorzuć do naczynia orzechy i rodzynki z marynaty - nie wrzucaj ich razem z marynatą, bo się zeschną

Czym jest Golonka w sosie miodowo znaczenie w Słownik G .