Przepis na Golonka wieprzowa
SKŁADNIKI DO GOLONKA co to jest
Gotowanie Golonka wieprzowa nadziewana. Składniki do 2 cebule 1- 2 marchewki, 1 młody por, 1/4.

Jak ugotować Golonka wieprzowa nadziewana

Definicja GOLONKA WIEPRZOWA NADZIEWANA: Składniki 1  golonka wieprzowa, papryka mielona, 2 cebule 1- 2 marchewki, 1 młody por, 1/4 selera, piwo do podlewania (ok. 1/8 l ) sól    Sposób wykonania: Skórę naciąć w kratkę ostrym nożem, oblać gorącą wodą, osuszyć, natrzeć solą i mieloną papryką, włożyć na blachę. Obrać cebule, oczyścić marchew, por i seler. Jarzyny drobno pokrajać i wsypać do golonki Włożyć do nagrzanego piekarni ka i po 10- 15 minutach polać zimną wodą. Podwyższyć temperaturę i piec około 95 minut. Golonkę nabić na rożen i piec przez 15 minut polewając piwem i obracając. Zostawić na 10 minut w wyłączonym piekarniku. Sos przecedzić, zagotować i wlać do sosjerki.
 

Czym jest Golonka wieprzowa nadziewana znaczenie w Słownik G .