Przepis na Golonka z grilla
SKŁADNIKI DO GOLONKA Z GRILLA co to jest
Gotowanie Golonka z grilla. Składniki do przednia) na osobę Bejca * 1 łyżka miodu * 1 łyżka sosu.

Jak ugotować Golonka z grilla

Definicja GOLONKA Z GRILLA: SKŁADNIKI: * 1 średnia golonka (najlepiej przednia) na osobę Bejca * 1 łyżka miodu * 1 łyżka sosu sojowego * 2 ząbki czosnku * 20 ml oleju Do gotowania * liść laurowy * 3 ziarna ziela angielskiego * 5 ziaren czarnego pieprzu * 1 łyżeczka przypraw: gorczycy, kminku i kolendry * 1 łyżeczka majeranku * szczypta rozmarynu * 1 mała cebula * 2 ząbki czosnku * 1 łyżka smalcu * sól WYKONANIE: Cebulę rumienimy na łyżce smalcu, czosnek przekrawamy i razem ze zrumienioną cebulą, pozostałymi ziołami i przyprawami wrzucamy do osolonego wrzątku. Wkładamy golonkę tak, aby była przykryta wywarem. Gotujemy przez godzinę. Podgotowaną i ostudzoną golonkę wyjmujemy z wywaru i ostrym nożem robimy nacięcia na skórze. Z podanych składników przygotowujemy bejcę, którą smarujemy mięso. Golonki nabijamy na rożen i pieczemy na grillu elektrycznym lub węglowym przez około 90 minut, od czasu do czasu smarując resztą bejcy. Podajemy z chlebem i tartym chrzanem.

Czym jest Golonka z grilla znaczenie w Słownik G .