Przepis na Golonko po
SKŁADNIKI DO GOLONKO PO co to jest
Gotowanie Golonko po beskidzku. Składniki do duże cebule 2 roztarte ząbki czosnku 1 mały seler 1.

Jak ugotować Golonko po beskidzku

Definicja GOLONKO PO BESKIDZKU: SKŁADNIKI: 2 peklowane golonki 2 łyżki smalcu 2 duże cebule 2 roztarte ząbki czosnku 1 mały seler 1 pietruszka 1 marchew ziele angielskie, liść laurowy WYKONANIE: Golonke umyć ze słonej zalewy, osuszyć. W brytfance albo rondlu rozgrzać 2 łyżki smalcu, dodać 2 duże drobno posiekane cebule i 2 roztarte ząbki czosnku. Włożyć golonka, przyrumienić lekko, a potem podlewając wodą dusić do miękkości. Pod koniec duszenia dodać rozdrobnione na tarce jarzyny. Gdy golonka jest miękka i zrumieniona na złoty kolor, podać z kapustą i grochem. Można również podać z musztardą, chrzanem i chlebem

Czym jest Golonko po beskidzku znaczenie w Słownik G .