Przepis na Gorące morele
SKŁADNIKI DO GORĄCE MORELE co to jest
Gotowanie Gorące morele. Składniki do pestkami,12 g masła,25 g melasy,5 ml (1 łyżeczka do herbaty.

Jak ugotować Gorące morele

Definicja GORĄCE MORELE: 225 g moreli przepołowionych z usuniętymi pestkami,
12 g masła,
25 g melasy,
5 ml (1 łyżeczka do herbaty) cynamonu,
60 ml (4 łyżki stołowe) soku pomarańczowego. Udusić morele do miękkości. Na małej patelni rozmieszać masło, dodać cukier, cynamon, sok pomarańczowy i ogrzewać mieszając (drewnianą łyżką), dopóki nie osi?gnie konsystencji syropu. Osuszyć morele, przełożyć je na patelnię i smażyć przewracając w syropie, aż staną się szkliste. Podawać na gor?co.

Czym jest Gorące morele znaczenie w Słownik G .