Przepis na Góralskie bułeczki
SKŁADNIKI DO GÓRALSKIE co to jest
Gotowanie Góralskie bułeczki. Składniki do drożdży 1 łyżka cukru 2 łyżki masła szczypta soli FARSZ.

Jak ugotować Góralskie bułeczki

Definicja GÓRALSKIE BUŁECZKI: SKŁADNIKI: CIASTO: 50 dag mąki pszennej 5 dag drożdży 1 łyżka cukru 2 łyżki masła szczypta soli FARSZ: 40 dag bryndzy 1 cebula 1 łyżka kminku 1 jajko 1-2 łyżki śmietany 1 łyżka masła WYKONANIE: Drożdże rozetrzeć z cukrem i 1- 2 łyżkami ciepłej wody. Połowę mąki zalać 2 szklankami ciepłej przegotowanej wody, połączyć z drożdżami, dokładnie wymieszać. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na maśle. Bryndzę utrzeć ze śmietaną, jajkami i kminkiem. Wymieszać z cebulą, przestudzić. Pozostałą mąkę i sól dodać do zaczynu, wyrobić lśniące, gładkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Blachę natłuścić. Z ciasta formować niewielkie, grube placuszki. Ułożyć je na blasze, posmarować masłem. W placuszkach zrobić wgłębienia, wypełnić farszem. Piec 40 min w temp. 200° C.

Czym jest Góralskie bułeczki znaczenie w Słownik G .