Przepis na Góralskie plastry
SKŁADNIKI DO GÓRALSKIE co to jest
Gotowanie Góralskie plastry w szałwiowej panierce. Składniki do mąki • 3 łyżki kaszy manny • 8.

Jak ugotować Góralskie plastry w szałwiowej panierce

Definicja GÓRALSKIE PLASTRY W SZAŁWIOWEJ PANIERCE: SKŁADNIKI: • 1 duży oscypek • 2 jajka • 1 łyżka mąki • 3 łyżki kaszy manny • 8 łyżek bułki tartej • 10 listków szałwii • 1 ząbek czosnku • 1 słoiczek żurawiny mało słodkiej • olej do smażenia WYKONANIE: 1. Szałwię posiekaj drobno, tak samo czosnek. W miseczce zmieszaj szałwię, czosnek, bułkę tartą i kaszę manną. 2. Ubij jajka z mąką. Oscypek pokrój na 8 plastrów, wcześniej odkrawając od niego stożkowate końcówki. Plasterki sera maczaj w jajku, a nastepnie w panierce, dokładnie ją dociskając dłonią. 3. Olej rozgrzej na dużej patelni, smaż plastry sera na złoto, osącz na papierowym ręczniku. Podawaj z porcją żurawin.

Czym jest Góralskie plastry w znaczenie w Słownik G .