Przepis na Gratin ziemniaczane
SKŁADNIKI DO GRATIN co to jest
Gotowanie Gratin ziemniaczane. Składniki do śmietany i mleka2 jajka50 g tartego sera żółtego.

Jak ugotować Gratin ziemniaczane

Definicja GRATIN ZIEMNIACZANE: 1 kg ziemniaków
2 łyżki masła
pęczek dymki
1/2 szkl. śmietany i mleka
2 jajka
50 g tartego sera żółtego Ziemniaki obrać i pokroić na cieniutkie plastry. Wrzucić do osolonej wody i gotować 15 min., ods?czyć. Cebule pokroić w krążki. Mleko, jajka i ser oraz przyprawy wymieszać ze ?mietaną. Ziemniaki i cebulę przełożyć do wytłuszczonego naczynia żaroodpornego i polać mieszanką jajeczno-serową. Piec ok. 35 min. w temp. 200 stopni C.

Czym jest Gratin ziemniaczane znaczenie w Słownik G .