Przepis na Grecka pasta
SKŁADNIKI DO GRECKA PASTA co to jest
Gotowanie Grecka pasta bakłażanowa. Składniki do duże) • 50 ml oliwy z oliwek extra vergine • 1.

Jak ugotować Grecka pasta bakłażanowa

Definicja GRECKA PASTA BAKŁAŻANOWA: Składniki • 2 duże bakłażany
• 4 ząbki czosnku (duże)
• 50 ml oliwy z oliwek extra vergine
• 1 łyżka octu winnego bialego
• 1/2 łyżeczki cukru
• sól i swieżo zmielony czarny pieprz
• drobno posiekane czarne oliwki (opcjonalnie)
• drobno posiekana natka pieruszki Etapy przygotowania 1. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni Celsjusza i na natluszczoną blache wykladamy ponakłuwane widelcem bakłazany. Pieczemy ok. godziny, aż skórka zrobi się bardzo czarna a całość b. miękka. 2. Wyjmujemy bakłażany z piekarnika i wkładamy do papierowej torby, zamykamy ją i pozwalamy im trochę wystygnąć. Nastepnie obieramy je ze skórki i usuwamy duże gniazda nasienne, jesli są. 3. Mikserem miskujemy na gładką masę miąższ bakłażanów i czosnek, a następnie caly czas miksujac, cienkim strumieniem wlewmy oliwę i ocet oraz doprawiamy cukrem, solą i pieprzem. 4. Podajemy jako przystawkę, posypaną oliwkami i natką - je sie z pitą albo z bagietka.

Czym jest Grecka pasta bakłażanowa znaczenie w Słownik G .