Przepis na Grecki rosół
SKŁADNIKI DO GRECKI ROSÓŁ co to jest
Gotowanie Grecki rosół. Składniki do seler 3 1/2 l wrzącej wody 2 łyżki ryżku 2 jajka sok z 2.

Jak ugotować Grecki rosół

Definicja GRECKI ROSÓŁ: SKŁADNIKI: 1 kurczak 1 cebula 1 marchewka 1 mały seler 3 1/2 l wrzącej wody 2 łyżki ryżku 2 jajka sok z 2 cytryn 6 ziarenek pieprzu 4 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka posiekanej pietruszki sól pieprz WYKONANIE: Kurczaka umyć. Cebulę obrać i pokroić w plastry, podsmażyć. Cebulę i kurczaka włożyć do garnka, dodać marchewkę, seler, pieprz, ziele angielskie. Zalać wrzątkiem, posolić. Gotwać na małym ogniu przez 45 minut, aż mięso będzie ugotowane. Kurczaka wyjąć, wywar przecedzić. Ryż zalać rosołem, zagotować, wymieszać, przykryć, zmniejszyć ogień. Gotować 20 minut. Jajka ubić trzepaczką, dodać sok z cytryny, cały czas ubijając. Dodać parę łyżek rosołu i dalej ubijać. Wlać do rosołu z ryżem i pogrzewać 2 minuty tak, by jajka się nie ścięły. Posolić i popieprzyć do smaku. Podawać na ciepło z rozdrobnionymi kawałkami mięsa z kurczaka.

Czym jest Grecki rosół znaczenie w Słownik G .