Przepis na Greckie ciasto
SKŁADNIKI DO GRECKIE CIASTO co to jest
Gotowanie Greckie ciasto orzechowe. Składniki do zmielonych 2 1/2 szkl okruchów chleba wcześniej.

Jak ugotować Greckie ciasto orzechowe

Definicja GRECKIE CIASTO ORZECHOWE: Produkty 14 jaj 1 szkl cukru 1szkl migdałów zmielonych 2 1/2 szkl okruchów chleba wcześniej stostowanego (też można zmielić w masyznce jak migdały) 1 łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka aromatu waniliowego cynamon
 
na wierzch : 3 szkl cukru 3 szkl wody sok z cytryny goździki (5)  Wykonanie Ubić jajka z cukrem aż się rozpuści, wmiksowacć proszek do pieczenia i aromat, dodać migdały i okruchy i wmieszać. Wylać do prostokątnej formy wyłożonej papierem i natłuszczonej i posypać całość cynamonem, piec 25 minut w 180 stp. Z cukru, wody, soku i goździków gotujemy lukier. Po upieczeniu ciasto lekko nacinamy na górze (robimy kratkę-żeby lepiej mogł się lukier wchłonąć w środek) polewamy ugotowanym lukrem.

Czym jest Greckie ciasto orzechowe znaczenie w Słownik G .