Przepis na Greckie koreczki
SKŁADNIKI DO GRECKIE KORECZKI co to jest
Gotowanie Greckie koreczki. Składniki do duży zielony ogórek- 3 dojrzałe- twarde pomidory- 20 dag.

Jak ugotować Greckie koreczki

Definicja GRECKIE KORECZKI: - 10 dag czarnych drylowanych oliwek w zalewie
- 1 duży zielony ogórek
- 3 dojrzałe
- twarde pomidory
- 20 dag sera feta
- zioła prowansalskie
- świeżo mielony pieprz

Oliwki ods?cz na sitku. Obierz ogórek i pokrój w grub? kostkę, tak samo pomidory. Z pomidorów usuń pestki z mokrym mi?ższem. Fetę pokrój w kostkę. Na drewniane wykałaczki lub specjalne patyczki do koreczków nadziewaj kolejno ogórek, fetę, pomidora i oliwki. Koreczki układaj warstwami na tacy.
każdą warstwę posyp obficie ziołami prowansalskimi, świeżo mielonym pieprzem i odrobinką soli (pamiętając, że feta i oliwki s? bardzo słone).
Pozostaw na 15 minut, aby warzywa przeszły aromatem ziół.

Czym jest Greckie koreczki znaczenie w Słownik G .