Przepis na Greckie
SKŁADNIKI DO GRECKIE co to jest
Gotowanie Greckie Melomakarona - ciastka w syropie. Składniki do szklanka cukru- 1 szklanka soku z.

Jak ugotować Greckie Melomakarona - ciastka w syropie

Definicja GRECKIE MELOMAKARONA - CIASTKA W SYROPIE: Ciasto:
- 1 szklanka masła
- 1 szklanka oliwy
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka soku z pomarańczy
- 1 szklanka pokrojonych orzechów
- po 1 łyżeczce mielonego cynamonu i goĽdzików
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia i skórki otartej z pomarańczy
- 4 łyżki koniaku
- 3 łyżeczki gęstego jogurtu
- około 13 dag mąki pszennej (tyle
- żeby ciasto było miękkie)
Syrop:
- po 1 szklance wody cukru i miodu
- orzechy
- cynamon

Utrzyj masło, oliwę i cukier, dodaj cynamon i goĽdziki, sodę rozpuszczoną w soku pomarańczowym, proszek do pieczenia rozpuszczony w koniaku, jogurt, skórkę z pomarańczy, orzechy i m?kę. Zagnieć, uformuj kuleczki, ułóż na blasze i spłaszcz ręką. Piecz 20 minut w temp. 180°C, ostudĽ. Zrób syrop: wodę, cukier i miód wymieszaj i gotuj na małym ogniu do zgęstnienia. Ciastka zanurz w syropie, posyp orzechami i cynamonem.

Czym jest Greckie Melomakarona znaczenie w Słownik G .